NIEUWS


Update voor Office 365 F1- en Microsoft 365 F1-licenties

Graag willen we je op de hoogte brengen van het feit dat Microsoft onlangs een update heeft aangekondigd met betrekking tot het gebruiksrecht van Office 365 F1- en Microsoft 365 F1-licenties.

Deze licenties, uiteraard af te nemen via het CSP-model bij Copaco, zijn voornamelijk bedoeld voor de zogenaamde Firstline-werknemers binnen een organisatie. Nu heeft Microsoft wat meer duidelijkheid gegeven over de type gebruikers die officieel in aanmerking komen voor deze licentie. Hieronder staan de definities die tevens terug te vinden zijn in de Microsoft Product Terms:

Licentievereisten voor Office 365 F1
Office 365 F1-licenties mogen alleen worden toegewezen aan gebruikers zonder Toegewezen Apparaat. Een Toegewezen Apparaat is een computerapparaat voor werkdoeleinden met een scherm van 10,1 inch of groter dat tijdens een periode van 90 dagen gedurende meer dan 60% van de totale werktijd van de gebruiker door de gebruiker wordt gebruikt.

Licentievereisten voor Microsoft 365 F1
Microsoft 365 F1-licenties mogen alleen worden toegewezen aan gebruikers zonder Toegewezen Apparaat. Een Toegewezen Apparaat is een computerapparaat voor werkdoeleinden met een scherm van 10,1 inch of groter dat tijdens een periode van 90 dagen gedurende meer dan 60% van de totale werktijd van de gebruiker door de gebruiker wordt gebruikt.

Om wat meer duidelijkheid te geven over deze definitie volgen hierbij enkele voorbeelden:



  • Een vrachtwagenchauffeur gebruikt een smartphone. Een F1-licentie kan nog steeds worden toegewezen omdat het scherm kleiner is dan 10.1 inch. Bovendien besteedt de bestuurder veel meer dan 40% van zijn of haar werktijd aan het verkeer en het dashboard, dus zelfs als hij of zij een tablet zou hebben met een scherm dat groter is dan 10.1 inch, zou een F1-licentie nog steeds gebruikt mogen worden.

  • Een purser bij een luchtvaartmaatschappij gebruikt een Apple iPad Air met een 10.5 inch scherm. Een F1-licentie kan nog steeds worden toegewezen omdat de purser veel minder dan 60% van zijn of haar werktijd op de tablet doorbrengt.

  • Een enquêteur gebruikt een Apple iPad Air met een scherm van 10,5 inch. Een F1-licentie kan niet worden toegewezen omdat het scherm groter is dan 10,1 inch en hij of zij het apparaat gedurende zijn of haar werktijd gebruikt.


Op basis van bovenstaande informatie kun je beoordelen of de F1-licenties de juiste licenties zijn voor jouw klant. Wellicht biedt dit weer nieuwe kansen.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met het 2tCloud Sales-team via +31 (0)40 2 306 340 of mail naar 2tcloud@copaco.com.

afbeelding