NIEUWS


Microsoft Inspire 2019 - Highlights

5 augustus 2019, Alex Scheepers (Product Manager Cloud)
Microsoft Inspire is hét jaarlijkse evenement van Microsoft waarin de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen aan partners wereldwijd worden gepresenteerd. Met 600 Nederlandse en in totaal 30.000 deelnemers was het een drukke en zeer warme week (14 t/m 18 juli) in Las Vegas, waar voor het tweede jaar op rij Microsoft Inspire plaatsvond.

Namens Copaco Nederland was ik, samen met collega Rick van den Hoogenhof, aanwezig om met onze 2tCloud partners te netwerken, cloud oplossingen te bekijken en natuurlijk om de nieuwste ontwikkelingen en focusgebieden van Microsoft aan te horen. In deze blog zet ik de belangrijkste updates op een rijtje:

Teams
Met inmiddels 13 miljoen gebruikers wereldwijd verbetert Teams de samenwerking nu al bij veel bedrijven. Microsoft zet dan ook vol door met Teams als dé oplossing om productief samen te werken en zo krijgt de cloud oplossing steeds meer mogelijkheden en zal de productiviteit bij de gebruikers blijven toenemen. Bovendien kan het goed gebruiken van Teams zorgen voor het drastisch verminderen van mailverkeer….wie wil dat nou niet!?

Azure Lighthouse
Ook Azure stond natuurlijk in de schijnwerpers. Het cloudplatform maakt nog steeds enorm veel ontwikkelingen door die onze partners steeds meer mogelijkheden bieden om waarde toe te voegen bij hun eindklanten. Persoonlijk vind ik Azure Lighthouse één van de nuttigste toevoegingen voor onze partners! Azure lighthouse is al beschikbaar en het biedt onder andere de mogelijkheid om schaalbaar, vanuit één account meerdere Azure klanten te beheren.

Partner to Partner netwerk
Vanuit Copaco zien we al langere tijd het belang in van samenwerkingen tussen onze partners en we hebben diverse initiatieven genomen om dit te stimuleren. Ook Microsoft hamert er nu op om meer samenwerking tussen partners te realiseren.

Dynamics 365, Office 365, Microsoft 365, Teams en Azure met al zijn mogelijkheden…in de praktijk blijkt het lastig om op alle vlakken de juiste kennis te hebben en te behouden. Ook de eindklanten komen meer in aanraking met deze oplossingen en worden veeleisender. Door samenwerkingen tussen partners kunnen eindklanten een stuk gemakkelijker en professioneler in hun veelzijdige vraagstukken worden voorzien. De boodschap hier is…profiteer van elkaars kwaliteiten en vul elkaar aan!

Kennis & Skills
Om verder te kunnen blijven groeien zet Microsoft de komende tijd sterk in op kennis en skills. Het gehele distributiekanaal merkt dat er nog veel winst behaald kan worden door het kennisniveau omhoog te brengen. Dit doet Microsoft door online educatieplatformen aan te bieden waaronder Microsoft Learn. Als Copaco blijven we ook inzetten op kennis en skills met onze Cloud Value Academy. De nieuwe bootcamps en webinars voor de periode september t/m december worden weer ingepland dus houd onze Cloud Value Academy in de gaten.

Keynote Satya Nadella
Uiteraard heeft ook de CEO van Microsoft, Satya Nadella, een keynote speech gehouden tijdens Microsoft Inspire. Een zeer interessante presentatie en zeker de moeite waard om te bekijken!

Voor degenen die niet ruim twee uur de tijd hebben en toch wat leuke stukjes willen zien: kijk vanaf minuut 33:00 waar de HoloLens 2 aan bod komt en bekijk zeker ook het stuk over AR (Augmented Reality) Minecraft vanaf 1:03. Hier wordt live on stage AR Minecraft gespeeld. Dit geeft maar weer aan dat wij als gehele kanaal met enorm gave technologieën aan het werk zijn en eigenlijk pas aan het begin staan van een nieuw tijdperk…

Wil je al het belangrijkste nieuws van Inspire lezen? Download dan het Book of News
afbeelding