NIEUWS


Belangrijke wijzigingen voor Microsoft CSP partners: Partnercenter, MFA, MPA, MCA.

Zoals eerder aangekondigd zijn er nieuwe vereisten vanuit Microsoft en moeten deze voor 31 januari 2020 geregeld zijn. We zien echter nog meerdere partners die niet alle stappen doorlopen hebben of met vragen zitten. Om partners en klanten te helpen met betere beveiliging en privacybescherming introduceert Microsoft een reeks verplichte beveiligingsvereisten voor partners die deelnemen aan het Cloud Solution Provider (CSP)-programma. Dit zijn de volgende:

  • Stap 1: Partner Center account en CSP Indirect Reseller 
    CSP-partners dienen bij Microsoft geregistreerd te staan als CSP Indirect reseller. Dan kan de globlal admin namelijk het nieuwe Microsoft Partner Agreement ondertekenen via het Partner Center. Het kan voorkomen dat je al een Partner Center account hebt maar niet het nieuwe Microsoft Partner Agreement ziet. Wanneer je wil controleren of je de juiste status hebt ga je naar het Partner Center en klik je onder Settings (rechtsboven het tandwieltje) op Reseller Profile. Wanneer je deze optie ziet kun je onder Program Info controleren wat de status is.

    Zo niet, dan ben je nog niet enrolled. Om dit te kunnen doen, maar ook om een Partner Center account aan te maken dien je naar de volgende website te gaan: https://partner.microsoft.com/en-us/pcv/register/joinnow/enrollmentwelcome/valueaddedreseller. Het lijkt of je weer een nieuw Partnercenter-account moet aanmaken, maar Microsoft kan gewoon de link maken met het huidige account. 

  • Stap 2: Uw Partner Center linken met Copaco
    Via ons 2tCloud platform is het mogelijk om uw Partner Center account te linken met die van een CSP Indirect Provider als Copaco. Dit kunt u als volgt doen:



  1. Als het MPN ID al is gekoppeld, verschijnt binnen uw eigen Partner Portaal UX1 het tabje: Microsoft 365

  2. Klik op Configure

  3. Vul uw onmicrosoft domeinnaam in

  4. klikt op Check Domain

  5. Klik op Confirm and submit



  • Stap 3 Vanaf 1 augustus 2019 dienen partners Multi-Factor-Authenticatie (MFA) af te dwingen voor alle gebruikers, inclusief serviceaccounts, die toegang hebben tot het partnercenter. Dus jij en je collega's die inloggen op jullie eigen partnercenter. Het geldt niet voor eindklanten. Meer informatie vind je via deze link.

  • Stap 4 Vanaf 1 september 2019 introduceert Microsoft een nieuw Microsoft Partner Agreement wat partners een digitaal geaccepteerde partnerovereenkomst biedt. Deze nieuwe overeenkomst stelt duidelijke vereisten vast die de rechten en verantwoordelijkheden van partners verhogen in reactie op wettelijke vereisten en om klanten beter te beschermen. Dit Microsoft Partner Agreement dien je voor 31 januari 2020 te accepteren. De volgende link beschrijft de stappen die je kunt doorlopen, dit is inclusief bovenstaande stappen die hier staan beschreven dus bekijk even in welke stap je zit: Indirect Reseller onboarding to Partner Center guide

  • Stap 5 Microsoft Cloud Agreement (MCA). Helaas zien wij nog 2tCloud-partners die namens eindklanten in het 2tCloud-platform het MCA nog niet hebben geaccepteerd. Dit is een vereiste van Microsoft. Dit houdt in dat je per eindklant de MCA dient te accepteren alvorens je de volgende bestelling plaatst, anders worden orders tegengehouden. Meer informatie vind je via deze link


Mocht je hier vragen over hebben kun je met ons contact opnemen via 0402306 370 of 2tCloud@copaco.com
afbeelding