NIEUWS


Security Series: trends in 2020. Volg de wekelijkse updates.

Zorg dat je op de hoogte blijft van de security trends in 2020. In de aankomende drie weken praten we je elke donderdag bij over deepfakes, ransomware en data breaches.

Traditiegetrouw komen producenten van security-producten tegen het einde van het jaar met een overzicht van de trends die zij voor het komende jaar zien. We hebben een flink aantal van deze rapporten doorgenomen om zo tot een overzicht te komen van de belangrijkste trends voor dit jaar. Elke donderdag behandelen we een specifieke security trend.

Deepfakes
Bij deepfakes wordt gebruik gemaakt van software en kunstmatige intelligentie om nepafbeeldingen en -video's te maken die niet te onderscheiden zijn van de werkelijkheid. Het zal het gevaar van social engineering vergroten met alle gevolgen van dien. Deepfakes zijn inmiddels op Facebook verboden. We gaan hier op donderdag 30 januari dieper op in.

Ransomware
Ransomware ontwikkelt zich steeds verder en past zich aan om nieuwe cybersecurity-oplossingen te omzeilen. Ransomware-as-a-Service wordt goedkoper en eenvoudiger om te gebruiken, waardoor het aantal aanvallen ook steeds verder zal toenemen. Op donderdag 6 februari praten we je bij over ransomware.

Data breaches in de cloud
Grote cloud data breaches worden in meerdere rapportages voorspeld. Dit komt deels door verkeerde configuraties die leiden tot de meeste (cyber)incidenten. Dit zal zorgen voor grote wijzigingen op het gebied van het authenticatieproces van cloudproviders. Op donderdag 13 februari nemen we de ins en outs van data breaches door.

Hou het nieuws op de Cloud Value Academy dus zeker in de gaten zodat je kan anticiperen op deze security trends in 2020. Heb je nu al vragen? Mail of bel ons gerust.

2tCloud@copaco.com
T: 040 2306 370

afbeelding